Navigacija
Viber X logo

Informacija sa sjednice Rektorske konferencije Republike Srpske

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na 34. redovnoj sjednici Rektorske konferencije Republike Srpske (RKRS) održanoj 22. decembra 2020. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, razmotren je i usvojen Finansijski plan Rektorske konferencije za 2021 godinu.

Članovi konferencije su razmatrali i mogućnost organizacije jedne konferencije na kojoj bi se razgovaralo o stanju u visokom obrazovanju, a koja bi trebala biti održana naredne godine.

Tokom sjednice donesena je i Odluka o visini članarine za 2021. godinu. Kako je Rektorska konferencija odlučila, visina članarine ostaje na istom nivou.

Članovi konferencije razmotrili su Informaciju o organizaciji nastavnog procesa na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj u akademskoj 2020/2021. godini, a razmatran je i Prijedlog sporazuma o saradnji između univerziteta okupljenih oko Rektorske konferencije.

Konferencija je informisana i o preduzetim aktivnostima u vezi sa iniciranjem pitanja članstva privatnih univerziteta iz Republike Srpske u Rektorskoj konferenciji Bosne i Hercegovine, te prisustvovanju predstavnika RKRS na sjednicama Konferencije univerziteta Srbije.

Sjednici su prisustvovale i pomoćnik ministra za visoko obrazovanje Republike Srpske doc. dr Jelena Starčević i direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske doc. dr Biljana Vojvodić, te viši stručni saradnik za licenciranje u visokom obrazovanju u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Danijela Stjepanović.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10727/unnamed.jpg