Navigacija
Viber X logo

Studenti izveli „Baroknu čajanku u Banjoj Luci”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Događaj „Barokna čajanka u Banjoj Luci”, nastao kao plod saradnje Filološkog fakulteta i Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, održan je 10. decembra 2020. godine. 

Na osnovu inicijative v.d. dekana Filološkog fakulteta prof. dr Biljane Babić u saradnji sa v.d. dekana Akademije umjetnosti prof. dr Draganom Purković Macan, Filološki fakultet, kao domaćin, organizovao je prezentovanje barokne književnosti i umjetnosti uz šoljicu čaja.

Studenti dva fakulteta su u prostorijama Filološkog fakulteta nadahnuto recitovali poeziju odabranih pjesnika kako domaće, tako i svjetske barokne književnosti. Ugođaj je upotpunjen kompozicijama baroknih kompozitora na violini, kao i prezentacijom najvažnijih umjetničkih ostvarenja iz perioda baroka.

Inače, Dječije pozorište Republike Srpske je ustupilo kostime baroknog izgleda studentima treće godine Studijskog programa glume na Akademiji umjetnosti u klasi prof. Jelene Trepetove Kostić, koji su svojom izvedbom poezije Gavrila Stefanovića Venclovića oduševili prisutne. Simpatije publike pobrali su i studenti Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10698/barkona_%C4%8Dajanka.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10698/barkona_%C4%8Dajanka1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10698/barkona_cajanka2.jpg