Navigacija
Viber X logo

Dogovorena saradnja na mnogim projektima iz preduzetništva 

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci i Ministarstva privrede i preduzetništva Republike Srpske, na sastanku održanom 19. februara 2021. godine, dogovorili su buduću saradnju na mnogim projektima iz preduzetništva.

Tako je na sastanku u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci, dogovorena saradnja na projektima koji doprinose razvoju studentskog i društvenog preduzetništva. Takođe, u planu je i zajednički rad na projektima koji se odnose na saradnju studenata sa privredom, ali i projektima koji se tiču energetske efikasnosti. Poseban fokus je stavljen na mogućnost organizovanja takmičenja za najbolju poslovnu ideju, koje bi bilo realizovano u budućem periodu.

Sagovornici su posebno istakli doprinos Univerziteta u kreiranju Strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj za period 2021-2027. godine. 

Kao predstavnici Centra za preduzetništvo i transfer tehnologija, sastanku su prisustvovali mr Anđela Pepić, rukovodilac Centra i Predrag Govedarica, viši stručni saradnik za razvoj preduzetništva. U delegaciji predvođenoj pomoćnikom ministra privrede Rajkom Lajićem, bile su Milka Latinčić, načelnica Odjeljenja za razvoj malih i srednjih preduzeća, Stela Pavlović, rukovodilac Odsjeka za razvoj malih i srednjih preduzeća i Milena Aćimović, viši stručni saradnik za mala i srednja preduzeća. Takođe, sastanku je prisustvovao i doc. dr Dragan Gligorić, prodekan za nastavu i studentska pitanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10867/IMG_9711.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10867/IMG_9721.JPG
  • /uploads/attachment/vest/10867/IMG_9725.JPG