Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa ambasadorom Njemačke

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin razgovarao je 3. marta 2021. godine sa ambasadorom Njemačke u BiH, nj.e. Margaret Uber.

Rektor Gajanin je podsjetio da kada je riječ o zemljama Evropske unije, Univerzitet u Banjoj Luci ostvaruje najbolju saradnju upravo sa visokoškolskim ustanovama iz Njemačke.

Kako je naveo rektor, Univerzitet ima dobru saradnju sa Univerzitetom primijenjenih nauka u Trizdorfu, Univerzitetom u Sarlandu, Tehničkim univerzitetom u Kelnu, Univerzitetom primijenjenih nauka u Bohumu, ali i nizom drugih visokoškolskih ustanova iz Njemačke. On je posebno istakao saradnju sa Univerzitetom primijenjenih nauka iz Eesena koji zajedno sa Fondacijom „Fairnetzen“ stipendira studente Univerziteta u Banjoj Luci. 

Njemački ambasador, nj.e. Margaret Uber naglasila je da saradnju Ambasade Njemačke i visokoškolskih ustanova iz ove zemlje sa Univerzitetom u Banjoj Luci treba dalje jačati i razvijati.

Tokom ovog sastanka, razgovarano je i o statusu DAAD-a lektora na Univerzitetu.

Takođe, ovom sastanku održanom u kabinetu rektora Univerziteta u Banjoj Luci, prisustvovali su i prorektor za materijalne i ljudske resurse prof. dr Dalibor Kesić, dekan Filološkog fakulteta prof. dr Biljana Babić i rukovodilac studijskog programa Njemačkog jezika i književnosti  doc. dr Anđelka Krstanović.

U okviru posjete, ambasador Njemačke, nj.e. Margaret Uber je obišla i Filološki fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, gdje se sastala sa studentima njemačkog jezika i književnosti.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/10907/IMG-0142.jpg
  • /uploads/attachment/vest/10907/IMG-0174.jpg