Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 66. elektronske sjednice Senata

Sjednice Senata

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 66. elektronskoj sjednici, održanoj 29. aprila 2021. godine putem Google meet, raspisao je Javni konkurs za izbor članova Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci koji su predstavnici akademskog i administrativnog osoblja.

Takođe, Senat je donio i Odluku o pokretanju postupka imenovanja članova Upravnog odbora Univerziteta u Banjoj Luci, predstavnika privrede.

Tokom 66. elektronske sjednice, razmotrena je Inicijativa Ministarstva za naučno­-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, broj: 19.02∕052-8004-1∕20 od 14. aprila 2021. godine, za izgradnju prvog naučno-tehnološkog parka u Republici Srpskoj. Dalje je Senat razmatrao i izgradnju spomen obilježja u čast studentima i radnika Univerziteta u Banjoj Luci poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

U radu ove sjednice, donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, a donesene su i odluke o izborima u zvanja na: Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu, Ekonomskom fakultetu, Elektrotehničkom fakultetu, Mašinskom fakultetu, Pravnom fakultetu, Prirodno-matematičkom fakultetu, Tehnološkom fakultetu, Fakultetu bezbjednosnih nauka, Fakultetu političkih nauka, Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta, Filozofskom fakultetu, Filološkom fakultetu i Šumarskom fakultetu.

Senat je donio o odluke o imenovanju komisija za ocjenu podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija kandidata sa: Ekonomskog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Filozofskom fakultetu. Tokom sjednice, donesene su i odluke o usvajanju izvještaja komisija o ocjenama podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za izradu doktorskih disertacija kandidata sa: Ekonomskog fakulteta i Poljoprivrednog fakulteta. Donesene su i odluke o davanju saglasnosti na izvještaje komisija o urađenim doktorskim disertacijama i imenovanju komisija za javne odbrane kandidatima na sljedećim članicama Univerziteta u Banjoj Luci: Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Poljoprivredni fakultet i Fakultet političkih nauka.

Podršku Senata dobio je i Prijedlog Okvirnog sporazuma između Univerziteta u Banjoj Luci i JU Osnovna škola ,,Desanka Maksimović’’ Banja Luka.

Najviše akademsko tijelo je informisano o rezultatima prijavljenih CEEPUS mreža. Takođe, predstavljen je i izvještaj o promotivnim aktivnostima Univerziteta i njegovih članica, a koje se odnose na upis nove generacije studenata. Senat je upoznat sa epidemiološkom slikom, te  organizaciji nastavnog procesa na članicama Univerziteta u toku pandemije izazvane pandemijom virusa korona.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11077/unibl-logo.png