Navigacija
Viber X logo

Publikacije Filozofskog fakulteta dostupne u digitalnom formatu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U sklopu aktivnosti za povećanje vidljivosti naučnog i stručnog rada zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci je pokrenuo internetsku stranicu http://ffbl-izdavastvo.org/ na kojoj predstavlja svoju izdavačku djelatnost.

Trenutno je na stranici dostupno nekoliko knjiga u izdanju Filozofskog fakulteta, a njihov broj će se povećavati. Pored ranije objavljenih knjiga, koje će sada biti dostupne u digitalnom obliku, Filozofski fakultet planira povećati i ohrabriti produkciju u digitalnom obliku koju će predstavljati na ovoj stranici, čime će se aktivnije uključiti u postizanje ciljeva veće vidljivosti i dostupnosti naučnih istraživanja. Očekuju da će tako doprinijeti boljem rangiranju Univerziteta i Filozofskog fakulteta na međunarodnim listama.

Publikacije će biti dostupne u otvorenom formatu (u cjelini ili dijelom) prema pravilima Creative Commons Autorstvo-Nekomercijalno-Bez prerada 4.0 Međunarodne javne licence (CC-BY-NC-ND) koja dopušta korišćenje, dijeljenje i umnožavanje djela, ali samo u nekomercijalne svrhe i uz uslov da se ispravno citira djelo i autor, te uputi na izvor. 

Licenca ne dopušta dijeljenje djela u prerađenom ili izmjenjenom obliku.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11018/publikacije-filozofskog-fakulteta-dostupne-u-digitalnom-formatu.jpeg