Navigacija
Viber X logo

Vebinar o apliciranju za pozive u okviru četvrte komponente Horizon Europe programa

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je poziv za prijavu za učešće na vebinaru na temu „Fourth component of Horizon Europe - Widening Participation and Strengthening the European Research Area“ koji će biti održan 25. maja 2021. godine u 10 časova putem Zum platforme. 

Za učešće na vebinaru koji se održava na englesom jeziku neophodna je registracija, a koju je moguće obaviti ovdje.

Predavači na vebinaru su predstavnici Evropske komisije, inače iskustni projektni menadžeri i administratori evropskih i međunarodnih istraživačkih projekata, te koordinatori uspješnih Horizont 2020 Twinning i ERA Chair projekata. 

Tako će Stejn Delaure iz  Evropske komisije, održati prezentacija na temu ,,Widening Participation and Strengthening ERA novelties and overview’’. Dominika Rarog Osližlok sa Šleskog tehnološkog univerziteta imaće prezentaciju na temu ,,Current ( upcoming ) calls for proposals’’, sa istog Univerziteta je i koordinator projekta Pžemislav Data koji će govoriti na temu ,,Polish Horizon 2020 success stories (Twinning ORZEL and ERA Chair ExCEED)’’. Goran Stojanović koordinator projekta ispred Univerzitet u Novom Sadu, imaće prezentacija ,,Serbian Horizon 2020 success story (ERA Chair STRENTEX)’’.

Predavanja će obuhvatiti pregled najavljenih poziva u okviru ,,Widening Participation and Strengthening the European Research Area’’ komponente programa Horizont Evrope sa fokusom na pozive poput Twinning i ERA Chairs, te predstaviti uspješne primjere (i savjete za razvoj novih projektnih prijedloga) u prethodnim pozivima u okviru H2020. 

Ovaj događaj, kao i drugi događaji planirani u toku ove godine, namijenjen je za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata „Horizon Europe“, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke „Horizon Europe“, prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na „Horizon Europe“ projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Vebinar se organizuje u okviru projekta pod nazivom „V4+WB RMA Network“, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).
Više informacija o projektu i vebinaru nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11125/RMA_Logo_Negative_Circle.jpg