Navigacija
Viber X logo

Otvorena godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, 16. juna 2021. godine otvorio je 20. godišnju izložbu radova studenata Akademije umjetnosti.

Gajanin je izrazio zadovoljstvo zbog vrijednog rada studenata, nastavnika i saradnika.

,,Njihova umjetnička djela su prepoznata ne samo kod nas, već i u regionu i svijetu. Gdje god učestvuju naši umjetnici dobijaju prestižne i neke od najvrjednijih nagrada. U tom smislu, oni će imati podršku Akademije i Univerziteta", rekao je Gajanin.

On je najavio da će se uz podršku resornog ministarstva i Vlade Republike u narednom periodu raditi na završetku Studentskog kulturnog centra Univerziteta u kojem bi već sljedeća ovakva izložba mogla biti organizovana.

Ministar prosvjete i kulture dr Natalija Trivić, rekla je da ova izložba pokazuje da Republika Srpska ima ljude i umjetnike koji nadahnjuju talentom i umjetničkim izrazom.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Dragana Purković Macan, ma,rekla je da izložba pokazuje da su studenti lani vrijedno radili uprkos otežanoj situaciji uslijed pandemije virusa korona.

Na ovoj tradicionalnoj izložbi predstavljeno je 140 radova studenata sa studijskog programa Likovnih umjetnosti, smjerova - Slikarstvo, Grafika, Intermedijalna umjetnost, Grafički dizajn, Animacija, Fotografija i Metodika likovne kulture. Najboljima su uručene nagrade, dok su brojni posjetioci uživali u radovima.

Izložba je postavljena i može se pogledati na četiri lokacije - zgrada Rektorata i Akademije umjetnosti, u baraci Akademije umjetnosti, prostorijama Akademije umjetnosti preko puta Filološkog fakulteta i na Filozofskom fakultetu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11234/Pozivnica_20_Godisnja_izlozba_radova_AU_UNIBL_prednja_strana.jpg