Navigacija
Viber X logo

Poziv za prijavu na vebinar o drugim fondovima

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoren je poziv za prijavu za učešće na vebinaru na temu „Exploiting other EU and non-EU funds for supporting EU13 & WB countries’ R&I projects“ koji će biti održan 8. jula 2021. godine u 10 časova putem Zum platforme. 

Za učešće na vebinaru koji se održava na englesom jeziku neophodna je registracija, a koju je moguće obaviti ovdje.

Predavači na vebinaru su predstavnici Višegrad fonda, Centralno-evropske inicijative i iskusni projektni menadžeri i administratori evropskih i međunarodnih istraživačkih projekata.

Tako će Marijana Dimitrova iz  Inter-edu organizacije, održati prezentaciju na temu ,,Your Next Funding Opportunity Is Just Behind The Corner’ and ‘Best practices in Erasmus+“. Daniel Peter iz Višegrad fonda imaće prezentaciju na temu ,, Supporting research in the V4+ region – Visegrad and Visegrad+ Grants“. Alesandro Lombardo iz Centralno-evropske inicijative, imaće prezentaciju ,,Central European Initiative: funding and networking opportunities for regional cooperation“.

Ovaj događaj, kao i drugi događaji planirani u toku ove godine, namijenjen je za sve istraživače, menadžere i administratore istraživanja zainteresovane za teme: šta donosi novi program finansiranja naučno-istraživačkih projekata „Horizon Europe“, koji su glavni principi dizajniranja uspješnog prijedloga naučno-istraživačkog projekta, značaj etike i otvorene nauke „Horizon Europe“, prava intelektualne svojine u naučno-istraživačkim projektima, transfer tehnologije i procjena tržišta od posebnog značaja za inovacione i naučno-istraživačke projekte, finansije na „Horizon Europe“ projektima i dodatne mogućnosti za apliciranje institucija iz zemalja Zapadnog Balkana.

Vebinar se organizuje u okviru projekta pod nazivom „V4+WB RMA Network“, a u kojem Centar za preduzetništvo i transfer tehnologija Univerziteta u Banjoj Luci od novembra 2020. godine učestvuje kao partnerska institucija. Ovaj projekat je inicijativa za podršku i osnaživanje zajednice menadžera i administratora istraživanja. Konzorcijum predvođen organizacijom HETFA iz Budimpešte, finansiran je kroz Međunarodni višegradski fond i fokusira se na zemlje tzv. višegradske četvorke (V4 − Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska) i Zapadnog Balkana (Srbija, Bosna i Hercegovina i Sjeverna Makedonija).

Više informacija o projektu i vebinaru nalazi se ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11261/RMA_Logo_Negative_Circle__1_.jpg