Navigacija
Viber X logo

Rektor Gajanin i dekan Malinović dobitnici nagrade ,,Kapetan Miša Anastasijević’’

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i dekan Tehnološkog fakulteta prof. dr Borislav Malinović, ovogodišnji su dobitnici prestižne nagrade ,,Kapetan Miša Anastasijević’’.

Rektoru Gajaninu i dekanu Malinoviću nagrade su uručene na svečanosti održanoj 7. juna 2021. godine u Kulturnom centru Banski dvor u Banjoj Luci. Ovo priznanje je uručeno i drugim istaknutim pojedincima iz Republike Srpske, između ostalog i ministru poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS dr Borisu Pašaliću, inače vanrednom profesoru na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci. 

Priznanje ,,Kapetan Miša Anastasijević’’ dodjeljuje se u okviru projekta ,,Put ka vrhu’’ za ostvarene rezultate u izgradnji i jačanju prosperiteta Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom privrednih komora Republike Srpske i Srbije, a u saradnji sa javnim univerzitetima iz Banja Luke, Novog Sada, Beograda i Istočnog Sarajeva. Ovo priznanje se dodjeljuje od 2000. godine u Srbiji, a u Republici Srpskoj od 2015. godine. Projekat realizuje ,,Medija invent’’.

Mihajlo Miša Anastasijević, Kapetan Miša, bio je srpski titularni major, veliki trgovac, srpski rodoljub, učitelj i dobrotvor.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11205/glavna_slika.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11205/IMG_5037.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11205/IMG_5050.JPG