Navigacija
Viber X logo

Rudarski fakultet sarađuje sa Gradom Prijedorom

Opšte

Dekan Rudarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci sa sjedištem u Prijedoru prof. dr Vladimir Malbašić i gradonačelnik Grada Prijedora Dalibor Pavlović, potpisali su 10. juna 2021. godine Memorandum o saradnji po više osnova.

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović izjavio je da je se ovaj grad obavezao da će, zajedno sa Rudarskim fakultetom, sufinansirati smještaj studenata koji nisu sa područja Prijedora, a cilj je da ovaj fakultet ima veći broj studenata.

"Sa druge strane, Rudarski fakultet se obavezao da će do 10. oktobra izraditi dokument sa opisom lokacija mineralnih sirovina na području Prijedora, njihove upotrebljivosti, stepena istraženosti, ekonomičnosti i eventualne eksploatacije. Dokument će sadržati i ostale relevantne podatke o tome koje se sve sirovine nalaze na ovom području", rekao je Pavlović.

On je podsjetio da saradnja Grada i Rudarskog fakulteta postoji već nekoliko godina i izrazio zadovoljstvo što nova gradska vlast nastavlja tu saradnju.

Dekan Rudarskog fakulteta prof. dr Vladimir Malbašić rekao je da potpisani memorandum dobija na kvalitetu i činjenicom da se Rudarski fakultet polako uključuje u ostvarivanje nekih potreba grada.

,,Učestvovaćemo u izradi dokumenta koji bi trebali dati pregled svih mineralnih resursa i sirovina na području prijedorske regije, a koje će biti interesantne za stvaranje nove vrijednosti. Svakako da ovaj memorandum Rudarskom fakultetu pruža određenu sigurnost. Smještaj i ishrana će biti obezbijeđeni za studente", podsjetio je dekan Malbašić.

On je pozvao buduće studente iz BiH da upišu Rudarski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, čije je sjedište u Prijedoru, jer rudarstvo, kako je rekao, ima budućnost.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11228/POTPISIVANJE_UGOVORA_O_SARADNJI_RUDARSKI_FAKULTET_I_GRAD_PRIJEDOR.jpg