Navigacija
Viber X logo

Unija studenata Republike Srpske dobila novo rukovodstvo

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Nikola Bojić, apsolvent Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, novi je predsjednik Unije studenta Republike Srpske.

Odlučeno je to na konstitutivnoj sjednici Unije, održanoj 6. jula 2021. godine u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci. Za potpredsjednika Unije studenata na ovoj sjednici izabran je Uroš Bjelica, student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Bojić je istakao da će u svom radu i aktivnostima zastupati interese studenata s ciljem unapređenja studentskog standarda i poboljšanja studentskih prava.

On je rekao da je novoizabrano rukovodstvo Unije na konstitutivnoj sjednici predstavilo plan rada u narednom mandatskom periodu koji će se zasnivati na društvenim projektima.

,,Plan nam je da omogućimo studentima na oba javna univerziteta da prođu proces vakcinacije koji bi trebalo da počne tokom ljeta. Nastavićemo i snažnu borbu protiv negativnih pojava u visokom obrazovanju’’, rekao je Bojić.

Stefan Bjelica, koji je student politikologije i međunarodnih odnosa na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, rekao je da će uložiti sve napore kako bi bio poboljšan studentski standard, kako kroz infrastrukturne dijelove, tako i kroz rješavanje problema sa kojima se studenti susreću.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin čestitao je novoizabranim rukovodstvu Unije studenata Republike Srpske, te izrazio nadu da će dosadašnja odlična saradnja Univerziteta i Unije biti nastavljena i u narednom periodu.

,,Prema planovima novog rukovodstva koje su predstavili, njihove projektne aktivnosti su u realnim okvirima i imaće podršku Univerziteta i akademske zajednice", rekao je Gajanin, te istkao da je Univerzitet partner studentskim predstavnicima u mnogim projektima. 

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske mr Srđan Rajčević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da saradnja resornog ministarstva i predstavnika studenata nikada nije bila bolja, ističući da je ona rezultat zajedničkih ciljeva, a to su - bolje visoko obrazovanje i bolji studentski standard.

On je najavio da će Ministarstvo i u narednom periodu podržati svaku inicijativu koja dođe od predstavnika studenata.

,,Prošla godina, koju je obilježila velika zdravstvena ali i ekonomska kriza zbog pandemije virusa korona, obilježena je i velikim infrastrukturnim ulaganjima u oba javna univerziteta. Na tome nećemo stati, nego planiramo velike projekte koji se odnose na studente, kao što je izgradnja naučno - tehnološkog parka u Banjoj Luci’’, rekao je Rajčević.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5083.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5119.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5120.JPG
  • /uploads/attachment/vest/11306/IMG-5121.JPG