Navigacija
Viber X logo

Na Filološkom fakultetu održan okrugli sto o ruskom jeziku

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

U organizaciji Katedre za rusistiku i Centra za ruske studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, 5. oktobra 2021. održan je Okrugli sto „Ruski jezik u obrazovnom sistemu Republike Srpske: stanje i izazovi”.

Na početku rada Okruglog stola pozdravne riječi održali su: prof. dr Biljana Babić, dekan Filološkog fakulteta, prof. dr Goran Latinović, prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci, Anastasija Gajdalenok, ataše za kulturu u Ambasadi Rusije u Bosni i Hercegovini i Mihail Bondar, direktor Ruske humanitarne misije na Balkanu. 

Nakon pozdravnih obraćanja, izlaganja su imali: prof. dr Nenad Blagojević (Univerzitet u Nišu), prof. dr Biljana Marić (Univerzitet u Beogradu, Slavističko društvo Srbije), dr Branimir Nešić (Ruska humanitarna misija na Balkanu), doc. dr Jelena Ginić (Univerzitet u Beogradu), msr Sanja Milićević, viši asistent (Univerzitet u Banjoj Luci), Kristina Mataruga (Republički pedagoški zavod), Galina Bokić (Srednjoškolski centar „Svetozar Ćorović”, Ljubinje) i Radovan Vukadinović (Srednjoškolski centar „Jovan Dučić”, Kneževo). 

Nakon svih izlaganja, učesnici Okruglog stola i prisutni gosti imali su diskusiju. Zaključci Okruglog stola biće dostavljeni Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske.

Predstavnica Ambasade Rusije u BiH, Anastasija Gajdalenok, uručila je poklon pakete sa knjigama Katedri za rusistiku i Centru za ruske studije Filološkog fakulteta. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11517/filoloski_fakultet1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11517/filoloski_fakultet__1_.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11517/filoloski_fakultet2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11517/filoloski_fakultet3.jpg