Navigacija
Viber X logo

Prof. Jeger razgovarao sa aplikantima za stipendije Fondacije ,,Fairnetzen“

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnik Fondacije ,,Fairnetzen“ prof. dr Klemenes Jeger, održao je 25. oktobra 2021. godine, onlajn sastanak sa ovogodišnjim aplikantima za stipendije istoimene fondacije.

Tokom sastanka održanog putem ,,Zum“ platforme, prof. Jeger je naveo da je do sada, a uključujući i stipendije za ovu godinu, stipendije dobilo 465 studenata sa Univerziteta u Banjoj Luci.

Prof. Jeger je studentima Univerziteta u Banjoj Luci predstavio i istorijat „Fairnetzen“ stipendija, čiji je glavni inicijator zajedno sa prof. dr Erikom Frerom. Studentima je predstavljen i Univerzitet primijenjenih nauka u Esenu, matična institucija prof. Jegera.

Kao glavni razlog za ono što rade, prof. Jeger je naveo solidarnost među ljudima, ističući da se nada da će u budućnosti sami studenti biti u mogućnosti da pomognu drugima kao što Fondacija ,,Fairnetzen“ trenutno pomaže njima. Jeger se posebno zahvalio prof. dr Franku Vinenbroku koji je učestvovao u projektu stipendija od samog njegovog začetka putem Fondacije ,,Welt der Wunder“.

Univerzitet u Banjoj Luci su na ovom sastanku predstavljali prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović i viši stručni saradnik za razmjenu osoblja i studenata mr Đorđe Kenjalo.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11576/Klemenes-Jeger-01.png
  • /uploads/attachment/vest/11576/Klemenes-Jeger-02.png