Navigacija
Viber X logo

Rektor razgovarao sa ambasadorom Rumunije

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin, razgovarao je 5. oktobra 2021. godine sa ambasadorom Rumunije u Bosni i Hercegovini Antonom Pakurecuom. 

Tokom sastanka u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i visokoškolskih ustanova u Rumuniji.  

Sagovornici su konstatovali da već postoji saradnja između akademskih zajednica, ali da se ona može još unapređivati. Shodno tome, dogovoreno je da se u narednom periodu potpiše Memorandum o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta i Univerziteta u Sibiju. 

Ambasadoru je predstavljena i dosadašnja saradnja između članica Univerziteta u Banjoj Luci i visokoškolskih ustanova iz Rumunije, koja se uglavnom ogleda kroz razmjenu studenata i osoblja kroz Erazmus+ projekte. 

Rektor Gajanin je iskazao nadu da će se saradnja nastaviti u vremenu koje dolazi, kako kroz postojeće, tako i kroz nove projekte. Rektor je naveo, da se nada da će saradnja biti ostvarena i kroz zajedničko učešće u naučno-istraživačkim projektima, finansiranim od strane Evropske unije. 

Jedna od tema ovog sastanka bila je i razmjena bibliotečke građe između Univerziteta u Banjoj Luci sa rumunskim univerzitetima.

Sastanku je prisustvovao i savjetnik ambasadora za politička pitanja Kornel Burča, te viši stručni saradnik za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta Jelena Rožić, ma.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11516/IMG_5748.JPG