Navigacija
Viber X logo

Obilježene godišnjice AGGF-a i Šumarskog fakulteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečane akademije povodom godišnjica Šumarskog fakulteta i Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta (AGGF) Univerziteta u Banjoj Luci održane su 17. decembra 2021. godine.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin rekao je da su ova dva fakulteta izrasla u značajne i prepoznatljive članice Univerziteta.

„Šumarski fakultet i Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet se ističu po međunarodnoj saradnji i učešću u međunarodnim projektima. Nastavnici i saradnici ova dva fakulteta svoja istraživanja iz projekata publikuju u međunarodnim referentnim časopisima, a što svakako utiče na vidljivost fakulteta i Univerziteta u cjelini“, istakao je rektor Gajanin i naveo da su ovo fakulteti koji su spremni da već sljedeće godine budu koordinatori u međunarodnim projektima.

Po riječima prvog čovjeka UNIBL, ovo su fakulteti koji ostvaruju odličnu saradnju sa privredom i po tome su prepoznatljivi u javnosti, te da mogu da posluže kao primjer uspješne saradnje akademske zajednice i privrede.

Rektor je naglasio da raduje činjenica da će ova dva fakulteta već narednu godišnjicu dočekati u novim prostorijama u zgradi u krugu Univerzitetskog grada.

Na svečanosti povodom 29 godina Šumarskog fakulteta, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je rekla da je ova visokoškolska ustanova značajna za Republiku Srpsku, te da u okviru privrede i privrednog sektora ovaj fakultet zauzima važnu poziciju.

Takođe, navela je kako je zadovoljna činjenicom da postoje dobri rezultati u radu fakulteta, te da se privodi kraju veliki projekat koji će podrazumijevati preseljavanje fakulteta u novu zgradu, što će stvoriti bolje uslove za rad nastavnog kadra, studenata i sve planove koje ova visokoškolska ustanova ima.

„Ono što me čini srećnom jeste činjenica i da je ovaj fakultet intenzivno ušao i u fazu internacionalizacije određenih aktivnosti, međunarodne saradnje, ali isto tako da u okviru naše privrede i privrednog sektora ovaj fakultet zaista zauzima veoma važnu poziciju“, izjavila je Cvijanovićeva.

Ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske mr Srđan Rajčević, očekuje da će izgradnjom novih smještajnih kapaciteta dodatno biti unaprijeđen rad ove visokoškolske ustanove, što će doprinijeti boljoj afirmaciji kadra koji dolazi sa ovog fakulteta.

Dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Marijana Kapović Solomun, naglašava da je ovaj fakultet za 29 godina jačao na svim poljima. Kako je navela, prije svečanosti su promovisani diplomci prvog i drugog ciklusa studija.

Dekan Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta prof. dr Saša Čvoro je naglasio da će preseljenjem u nove prostorije biti nastavljen uspješan razvoj ovog fakulteta.

,,Povodom godišnjice fakulteta, promovisali smo i 69 diplomiranih inženjera sa prvog i devet studenata koji su završili drugi ciklus studija“, naglasio je on.

Obilježavanju 25 godina AGGF-a prisustvovao je i rektor Univerziteta u Beogradu prof. dr Vladan Đokić.

„Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci izrastao je u jednu značajnu i respektabilnu instituciju koja edukuju značajan kadar iz oblasti arhitekture i građevinskog inženjerstva na prostoru Republike Srpske i tako doprinosi razvoju akademske zajednice i društva u celini“, naveo je rektor Đokić.

Svečanosti povodom godišnjice Šumarskog fakulteta UNIBL prisustvovali su i prorektor za nastavu i studentska pitanja prof. dr Strain Posavljak i prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić, a na svečanosti povodom godišnjice Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta prisustvovala je i prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović, te druge uvažene zvanice.

Inače, oba fakulteta su tokom svečanosti nagradili zaslužne nastavnike i institucije koje su svojim radom doprinijeli razvoju ovih visokoškolskih ustanova, kao i najbolje studente.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11773/sf1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/sf2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/sf3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/sf4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/sf5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/large_aggf1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/large_aggf2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/large_aggf3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/large_aggf4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11773/large_aggf5.jpg