Navigacija
Viber X logo

Održan okrugli sto o 30 godina Narodne skupštine

Opšte

Okrugli sto ,,Narodna skupština kao temelj državotvornosti Republike Srpske“ održan je 21. decembra 2021. godine na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL).

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, je tokom obraćanja na okruglom stolu, naglasio da je Narodna skupština imala istorijsku ulogu.

,,Možemo sa pravom konstatovati da je, u proteklih 30 godina, Narodna skupština Republike Srpske odigrala značajnu, pa možda i ključnu ulogu u razvoju Srpske, izgradnji pravnog sistema, u političkoj emancipaciji srpskog naroda i očuvanju njegove slobode i prava na samoodređenje, te prava na vlastitu državnost i očuvanje nacionalnog identiteta“, naveo je on i istako da je Skupština do sada imala deset saziva i sedam predsjednika.

,,Važno je i da i akademska zajednica obilježava ovaj jubilej, raspravlja i pronosi misao o državotvornosti srpskog naroda, Republike Srpske i svih njenih građana“, dodao je Čubrilović.

On je naglasio da se ovim skupom na Fakultetu političkih nauka, pokazuje privrženost zajedničkom nacinalnom, narodnom, esencijalnom i svakom drugom cilju – cilju opstanka i razvoja Republike Srpske.

Učesnike okruglog stola, pozdravio je rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin.

,,Narodna skupština kao najviši zakonodavni organ Republike Srpske, od svog osnovanja uspješno obavlja sve svoje aktivnosti“, kazao je rektor i naglasio da se Skupština uvijek blagovremenno konstituisala.

Dekan Fakulteta političkih nauka UNIBL prof. dr Ranka Perić - Romić, naglašava da je Narodna skupština u proteklih 30 godina uvijek radila na očuvanju identiteta srpskog naroda.

U radu ovog okruglog stola povodom 30 godina Narodne skupštine učešće su uzeli: akademik prof. dr Snežana Savić, prof. dr Srđa Trifković, prof. dr Darko Radić, prof. dr Radomir V. Lukić i mnogi drugi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-03.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11783/okrugli_sto_o_30_godina_Narodne_skupstine-04.jpg