Navigacija
Viber X logo

Razgovarano sa direktorom CzechGlobe instituta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) sastala se 8. decembra 2021. godine, sa direktorom CzechGlobe instituta Mihalom Marekom.

Tokom ovog sastanka održanog u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, razgovarano je o mogućnostima prijave zajedničkih projekata u okviru novog Erazmus+ programa, razmjeni studenata i osoblja, mentorstvu kandidatima na izradi završnih radova na drugom i trećem ciklusu studija, te zajedničkom objavljivanju publikacija.

Sastanku sa Marekom prisustvovali su prorektor za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju prof. dr Biljana Antunović, prorektor za ljudske i materijalne resurse prof. dr Dalibor Kesić,  dekan Šumarskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Marijana Kapović Solomun, prodekan za nastavu Šumarskog fakulteta doc. dr Branislav Cvjetković, prodekan za naučno-istraživački rad i međunarodnu saradnju navedenog fakulteta doc. dr Dragan Čomić, te viši stručni saradnik za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju  Jelena Rožić, MA i viši stručni saradnik za razmjenu osoblja i studenata mr Đorđe Kenjalo.

Marek je u Banjoj Luci boravio na poziv Šumarskog fakulteta UNIBL.  Inače, 9. decembra 2021. godine potpisan je i Sporazum o saradnji Šumarskog fakulteta i navedenog instituta.

CzechGlobe sa sjedištem u Brnu je institut za istraživanje globalnih promjena Češke akademije nauka (GCRI).

Navedena akademija je javna istraživačka institucija, evropski centar izvrsnosti koji istražuje tekuće globalne promjene i njihov uticaj na atmosferu, biosferu i ljudsko društvo korišćenjem najnovijih tehnika i instrumenata.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11751/IMG-0994.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11751/unnamed.jpg