Navigacija
Viber X logo

Univerzitet u Sarajevu predsjedava Rektorskom konferencijom/zborom BiH

Opšte

Rektorska konferencija/zbor BiH na sjednici održanoj 21. decembra 2021. godine donijela je odluku da ovom konferencijom u narednoj godini predsjedava Univerzitet u Sarajevu.

Kako je odlučeno na sedmoj elektronskoj sjednici, novi predsjedavajući ove konferencije je rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr Rifat Škrijelj, a koji dužnost preuzima od rektora Univerziteta u Zenici prof. dr Jusufa Durakovića. Rektor Univerziteta u Sarajevu, dužnost predsjedavajućeg Rektorske konferencije/zbora obavljaće od 1. januara do 31. decembra 2022. godine.

U radu sedme sjednice, donesena je i Odluka o dodjeli priznanja, odnosno plaketa Rektorske konferencije/zbora. Plakete će biti uručene na svečanoj sjednici naredne godine, a dodijeljene su  pojedincima za izuzetan doprinos razvoju univerziteta kroz istaknut rad na naučnom, nastavnom i stručnom polju, te širenju ugleda univerziteta u Bosni i Hercegovini i u svijetu.

Rektori javnih visokoškolskih ustanova razmatrali su i informacije u vezi s aktivnostima preduzetim u okviru uključivanja Bosne i Hercegovine u DARIAH - ERIC mrežu, a informisani su i o pristiglim aktima Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Tokom ove sjednice, razmotrena je i informacija o realizaciji nastavnog procesa na javnim visokoškolskim ustanovama u akademskoj 2021/22. godini.

Izvor fotografije: SUM

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11784/Rektorska-konferencija-BiH.JPG