Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora i generalnog konzula Turske u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin sastao se, 9. februara 2022. godine, sa generalnim konzulom Republike Turske u Banjoj Luci Oguzom Kilicom. 

Rektor Gajanin informisao je turskog diplomatu o aktivnostima koje se realizuju na Univerzitetu u Banjoj Luci na polju međunarodne i međuuniverzitetske te naučne saradnje.

Po riječima rektora, naši nastavnici i saradnici kao pouzdani partneri učestvuju u realizaciji projekata finansiranih od strane Evropske unije. Posebno je naglasio činjenicu da je nastavni kadar Univerziteta u Banjoj Luci danas koordinator projekata finansiranih iz evropskih fondova. 

Razgovarano je o jačanju saradnje između našeg univerziteta i visokoškolskih ustanova u Republici Turskoj. Po riječima rektora, naš univerzitet sa visokoškolskim ustanovama iz Turske planira određene aktivnosti, a u cilju prijave Erazmus+ projekta kreditne razmjene. Kako je istakao Kilic, u Turskoj danas ima oko 200 univerziteta, a svojim radom i kvalitetom posebno se ističu visokoškolske ustanove iz Ankare i Istanbula, te je iskazao nadu da će Univerzitet u Banjoj Luci ostvariti saradnju sa nekim od njih. Sagovornici su razgovarali i o mogućoj organizaciji kurseva na kojima bi se izučavao turski jezik.

Sastanku održanom u Rektoratu UNIBL prisustvovao je i prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Strain Posavljak, te zamjenica konzula Zejnep Didem Akinoglu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/11914/rt3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11914/rt2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/11914/rt1.jpg