Navigacija
Viber X logo

Fakultet bezbjednosnih nauka obilježio pet godina rada

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Svečanost povodom pet godina uspješnog rada Fakulteta bezbjednosnih nauka Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) održana je 7. marta 2022. godine.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin navodi da je velika zainteresovanost svršenih srednjoškolaca za upis na Fakultet bezbjednosnih nauka.

Kako je naveo, rukovodstvo i nastavnici Fakulteta trude se da nastava bude na zavidnom nivou a diplomci budu osposobljeni za rad u realnim okolnostima.

,,Fakultet će i u budućnosti imati podršku Univerzitetaˮ, poručio je Gajanin i zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na podršci koju daje Fakultetu bezbjednosnih nauka.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Fakultet bezbjednosnih nauka važan za kadrovsko jačanje MUP-a i visokoškolska ustanova Univerziteta za koju vlada najveći interes studenata.

,,To interesovanje je nekoliko puta veće nego što taj fakultet može da upiše studenata. Siguran sam da će tako biti i u budućem vremenu, jer studenti žele da postanu pripadnici MUP-a. Naime, njih 99 odsto ima siguran posao u MUP-u kada završi ovaj fakultetˮ, rekao je Lukač.

On je istakao da su kadrovi ovog fakulteta budućnost MUP-a, zbog čega će biti nastavljena saradnja sa ovom visokoškolskom ustanovom.

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka prof. dr Predrag Ćeranić rekao je da je početak rada ove ustanove bio težak, ali da su sa godinama uspjeli u namjeri da budu jači, organizovaniji i kvalitetniji.

,,Zato smo danas jedan od popularnijih fakulteta banjalučkog Univerziteta. Ništa od toga ne bi bilo bez podrške Univerziteta, MUP-a i ministra Lukačaˮ, rekao je Ćeranić i dodao da njihovi diplomci dobijaju posao u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, ali  i u drugim policijskim agencijama.

A najbolji student u istoriji Fakulteta bezbjednosnih nauka je Duško Baškalo sa prosjekom 9,91. Duško, koji danas radi kao asistent na ovom fakultetu, navodi da se u budućnosti vidi u svijetu nauke.

Tokom svečanosti održane u amfiteatru Fakulteta bezbjednosnih nauka uručene su i diplome za 27 diplomaca prvog i sedam diplomaca drugog ciklusa koji su uspješno okončali svoje studije na ovom fakultetu.

Takođe, uručena su i priznanja zaslužnim pojedincima koji su svojim nesebičnim zalaganjem doprinijeli razvoju Fakulteta bezbjednosnih nauka. Tako su, između ostalog, uručene zahvalnice prorektoru za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Goranu Latinoviću i generalnom sekretaru UNIBL mr Đorđu Markezu. Među nagrađenima našli su se i najbolji studenti ovog fakulteta.

Događaju je prisustvovao i prorektor za materijalne i ljudske resurse UNIBL prof. dr Dalibor Kesić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn5.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12012/fbn8.jpg