Navigacija
Viber X logo

Otvoreni dani u okviru „IQPharmˮ projekta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Otvoreni dani u okviru „IQPharmˮ projekta biće održani 9. i 10. marta 2022. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Inače, „IQPharmˮ – ,,Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina” predstavlja Erazmus+ projekat koji okuplja četiri partnera iz Bosne i Hercegovine i to: Univerzitet u Banjoj Luci, Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u Tuzli i Univerzitet u Mostaru. Partneri na projektu su i Univerzitet u Novom Sadu i Univerzitet u Splitu, a među partnerima je i irski Triniti koledž Dablin, kao i italijanski Univerzitet ,,Gabrijele D’Anuncioˮ Kjeti – Peskara.

Cilj događaja je prezentacija ovog projekta, a njegov fokus je na podizanju kvaliteta i modernizaciji studija farmacije na javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

Na događaju će biti razmijenjena znanja i iskustva između magistara farmacije iz akademskog i realnog sektora u Bosni i Hercegovini. Ovo je prilika i da se prezentuju novi alati za unapređenje obrazovanja u Bosni i Hercegovini kroz uvođenje testa retencije znanja (KREF) i objektivno strukturiranog kliničkog testa (OSCE).

Svakako, biće riječi i o modernizaciji i digitalizaciji upravljanja i administraciji stručne prakse kroz razvoj jedinstvene platforme u Bosni i Hercegovini.

Agenda za dvodnevni događaj nalazi se u prilogu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12016/DSC_2485.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12016/iqpharm_-1.png