Navigacija
Viber X logo

Studenti zadovoljni skijanjem na Kopaoniku

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Grupa najboljih studenata Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prenijela je rektoru prof. dr Radoslavu Gajaninu svoja pozitivna iskustva sa skijanja koje je od 13. do 20. marta 2022. godine održano na Kopaoniku.

Tokom prijema kod rektora, održanog 22. marta, studenti su zahvalili rukovodstvu Univerziteta i Studentskog parlamenta, a posebna zahvalnost upućena je Pokrajinskom sekretarijatu za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost AP Vojvodine na čelu sa prof. dr Zoranom Miloševićem.

Studenti su zahvalili i višem asistentu Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta UNIBL mr Igoru Božiću na nesebičnoj podršci koju im je dao tokom obuke u skijanju. 

Kako je istaknuto tokom sastanka, ova aktivnost održava se treći put, a najbolji studenti UNIBL mogu računati na podršku i u narednim godinama za ove i slične aktivnosti. 

Naime, u okviru projekta Studentske asocijacije Fakulteta sporta i i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, pod nazivom „Zimske edukativne i rekreativne aktivnosti studenata – most bratske i humanitarne saradnjeˮ, sufinansiranog od strane Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost AP Vojvodine, najbolji studenti sa Univerziteta u Banjoj Luci,  te studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Kosovskoj Mitrovici i Univerziteta u Novom Sadu imali su priliku da od 13. do 20. marta borave na Kopaoniku i na taj način steknu nova znanja i vještine o zimskim sportovima. Pored obuke za neskijaše i rekreativnog skijanja, studenti sa tri javna univerziteta usvojili su i nova teorijska znanja o zdravstvenom vaspitanju, boravku na planini u zimskom periodu, prvoj pomoći. Takođe, studenti su upoznati i sa načinom rada gorske službe za spasavanje, te kako skijati na bezbjedan način.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12062/IMG-5753.JPG
  • /uploads/attachment/vest/12062/23.3.1.jpg