Navigacija
Viber X logo

Obilježen Međunarodni dan knjige za djecu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Povodom Međunarodnog dana knjige za djecu, na Filološkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci 2. aprila 2022. godine održano je predavanje mr Barbare Hanuš na temu ,,Slovenačke slikovnice i njihova uloga u pedagoškom procesu”.

Mr Barbara Hanuš je sadržajno i nadahnuto prezentovala razvojni put slovenačkih slikovnica, njihovu raznovrsnost i bogatu produkciju u Sloveniji, ukazujući na važnost kako teksta tako i ilustracije u njima. Uslijedilo je kratko predstavljanje prve tihe knjige koju su kreirale studentkinje Studijskog programa predškolskog vaspitanja Filozofskog fakulteta, a na kraju predavanja je pročitana književna poslanica za 2022. godinu Ričarda van Kampa, priznatog i nagrađivanog književnika iz Kanade.

Ovom predavanju, organizovanom u saradnji sa Udruženjem Slovenaca Republike Srpske „Triglav” Banja Luka, prisustvovali su studenti Studijskog programa srpskog jezika i književnosti Filološkog fakulteta i Studijskog programa predškolskog vaspitanja Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Međunarodni dan knjige za djecu ustanovio je 1967. godine UNESKO, i to s ciljem razvijanja ljubavi prema ljepoti pisane riječi kod djece i omladine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12107/odrzano-predavanje-mr-barbare-hanus-povodom-medjunarodnog-dana-knjige-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12107/odrzano-predavanje-mr-barbare-hanus-povodom-medjunarodnog-dana-knjige-02.jpg