Navigacija
Viber X logo

Prezentovana nova oprema vrijedna preko 100.000 KM

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Oprema vrijedna preko 100.000 KM, a koja je nabavljena u sklopu projekta ,,Strengthening the capacity of the Training Centre at the Faculty of Mechanical Engineering in Banjaluka for sustainable development and increased visibility”, prezentovana je 14. aprila 2022. godine na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Kako je navedeno na prezentaciji, nabavljeni su simulator za zavarivanje, mjerna oprema, oprema za hidrauliku te oprema za računarski centar.

Prorektor za materijalne i ljudske resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić izrazio je nadu da će oprema koja je nabavljena poslužiti Centru za podršku privredi kao i nastavnom procesu Mašinskog fakulteta, te da će ojačati saradnju sa privredom.

Kako je istakao prorektor, strateško je opredjeljenje Univerziteta saradnja sa privredom, a to je realizovano upravo kroz ovaj projekat.

,,Nabavka opreme za Centar za podršku privredi dolazi u najbolje doba godine, kada vrata našeg univerziteta otvaramo prema budućim studentima i to nam je zapravo i najbolja reklamaˮ, kazao je Kesić.

Riječ je o nabavci opreme kroz grantovsku podršku finansiranu od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) kroz projekat  razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (USAID WHAM projekat). 

Ovaj projekat fokusiran je na jačanje kapaciteta za obuke i poboljšanje vidljivosti Centra za podršku privredi Mašinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Aktivnosti projekta predviđale su nabavku nove opreme koja će se koristiti za obuke radnika iz privrednih preduzeća, izradu novih programa za osposobljavanje odraslih, kao i za aktivnosti za promociju usluga koje privredi može ponuditi Centar za podršku privredi Mašinskog fakulteta.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12156/6551.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12156/6555.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12156/6549.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12156/6559.jpg