Navigacija
Viber X logo

Otvoren poziv u okviru Fonda za Zapadni Balkan

Nauka i razvojOpšte

U okviru Fonda za Zapadni Balkan (Western Balkans Fund – WBF), objavljen je Peti poziv za dostavljanje prijedloga projekata.

Rok za dostavljanje prijedloga projekata je 8. jul 2022. godine do 16 časova.

Glavni cilj Fonda za Zapadni Balkan je podsticanje saradnje između njegovih članica (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo*, Crna Gora, Sjeverna Makedonija, Srbija) jačanjem susjedskih odnosa i regionalne kohezije.

Predmetni poziv obuhvata tri oblasti:

  1. kulturna saradnja
  2. obrazovanje i naučna razmjena
  3. održivi razvoj

Promocija pomirenja, evropske integracije, prekogranična saradnja, sloboda izražavanja, rodna ravnopravnost i mladi sveobuhvatna su pitanja koja pokrivaju sve akcije u ključnim oblastima aktivnosti WBF-a.

U predmetnom pozivu mogu da učestvuju:

  • pravna lica osnovana u zemljama Zapadnog Balkana
  • neprofitne organizacije i organizacije civilnog društva
  • specifične organizacije, kao što su lokalni i regionalni javni subjekti, poslovna udruženja, obrazovne ustanove, medijska udruženja, kulturne i sportske organizacije

Budžet predmetnog poziva iznosi 500 000 evra, dok je maksimalni budžet granta po projektu 15 000 evra i može iznositi maksimalno 80% ukupnog projektnog budžeta.

Napomena: postoji ograničenje u broju mogućih prijava po glavnom aplikantu (vidjeti Smjernice za podnošenje projektnih prijedloga). 

Smjernice za podnošenje projektnih prijedloga nalaze se ovdje, a detaljne informacije o Pozivu dostupne su na sljedećoj internet stranici: https://wbfportal.org/applicant/.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12262/otvoren-poziv-u-okviru-fonda-za-zapadni-balkan.png