Navigacija
Viber

Otvoren poziv za razmjene unutar CEEPUS mreža

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

U okviru Centralno-evropskog programa razmjene za univerzitetske studije (CEEPUS III) otvoren je poziv za prijave studenata i akademskog osoblja za razmjene.

Rok za prijave za zimski semestar akademske 2022/2023. godine je 15. juni 2022. godine, a za ljetni semestar 30. oktobar 2022. godine, uz napomenu da je prijave moguće podnijeti i nakon navedenih rokova, ali isključivo uz prethodne konsultacije sa lokalnim i državnim koordinatorima.

Studenti se mogu prijaviti unutar aktivnih mreža (Ready for Mobility i Umbrella), za kratkoročne (Short Term Student) ili semestralne (Student) razmjene, a kompletan proces prijave, evaluacije i dodjele stipendije vrši se isključivo putem onlajn sistema: www.ceepus.info.

Nakon registracije profila, koju je aplikant dužan obaviti lično, potrebno je popuniti onlajn prijavu, te dobiti saglasnost lokalnog koordinatora na matičnoj instituciji, a zatim od državnog CEEPUS koordinatora, nakon čega se prijava šalje u zemlju domaćina radi finalne evaluacije.

Stipendije odobrava nacionalna CEEPUS kancelarija zemlje domaćina, nakon date saglasnosti lokalnog koordinatora na instituciji domaćinu.

Informacije o mrežama koje će biti aktivne u 2022/2023. godini i kojima je dodijeljen određeni broj mjesečnih stipendija za razmjenu, kao i o Umbrella mrežama (koje formalno imaju pravo učešća, ali im još uvijek nisu dodijeljeni stipendijski mjeseci), dostupne su na ovom linku: https://www.ceepus.info/public/network/network.aspx#nbb.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12311/large_large_ceepus-01.png