Navigacija
Viber X logo

Unapređenje rada Informacionog sistema Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Radni sastanak o unapređenju mogućnosti i rada Informacionog sistema Univerziteta u Banjoj Luci održan je 17. juna 2022. godine u prostorijama Računskog centra Univerziteta u Beogradu.

Kako je dogovoreno, osnovna ideja unapređenja sistema je povećanje funkcionalnosti sistema za unos radova i naučnih ostvarenja zaposlenih, potom poboljšanje modula koji se odnosi na projekte, te modula koji se odnosi na izradu baze naučnoistraživačke opreme i infrastrukture. 

U planu je da se radi i na unapređenju funkcionalnosti dvojezične internetske prezentacije Univerziteta u Banjoj Luci, a kako bi se na internetu povećala vidljivost zaposlenih, te ostvarile veze sa potencijalnim naučnoistraživačkim partnerima iz inostranstva.

Ispred Univerziteta u Banjoj Luci, sastanku su prisustvovali prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj prof. dr Miroslav Malinović i rukovodilac Univerzitetskog računarskog centra Aleksandra Gaćina, dok su ispred Računskog centra sastanku prisustvovali upravnik prof. dr Boško Nikolić, savjetnik prof. dr Miloš Cvetanović i njegovi saradnici. 

Sastanak sa dekanom Gvozdićem

Pored radnog sastanka, Malinović i Gaćina su se istog dana sastali i sa dekanom Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Dejanom Gvozdićem, sa kojim je razgovarano o dosadašnjoj i jačanju buduće saradnje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12397/posjeta_beograd.jpg