Navigacija
Viber X logo

Delegacija Univerziteta u posjeti Univerzitetu u Bolonji

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektor za naučnoistraživački rad i razvoj prof. dr Miroslav Malinović i generalni sekretar Univerziteta u Banjoj Luci mr Đorđe Markez boravili su od 27. juna do 1. jula 2022. godine u posjeti Univerzitetu u Bolonji.

Posjeta je organizovana od strane UniAdrion mreže univerziteta jadransko-jonske regije, a realizovana je kroz okvir Erazmus+ razmjene osoblja u svrhu treninga i usavršavanja.

Pored bogatog radnog programa koji se odvijao u sjedištu Univerziteta u Bolonji, organizovana je i posjeta dislociranom kampusu u gradu Forli. Između ostalog, posjete i radni sastanci organizovani su i u dvije partnerske institucije – Fondacija Golineli i Fondacija za urbane inovacije, gdje je bilo prilike da se vide primjeri dobrih praksi saradnje akademije, civilnih inicijativa i realnog sektora. U tom svjetlu su i dogovoreni koraci u ostvarivanju buduće saradnje Univerziteta u Banjoj Luci sa ovim institucijama.

Ova posjeta iskorišćena je i za sastanke sa predstavnicima UniAdrion mreže, koji su, pored partnera iz Italije, došli i iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Albanije i Hrvatske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12433/posjeta_univerzitet_bolonja.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12433/posjeta_bolonja1.jpg