Navigacija
Viber X logo

Intenzivirana saradnja sa Univerzitetom Đijangsu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Na sastanku prorektorke za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Milice Balaban i prof. dr Dragane Ostić sa Finansijsko-ekonomskom školom Univerziteta Đijangsu zaključeno je da je intenzivirana saradnja između dva univerziteta. 

One su razmotrile mogućnost da zaposleni na Univerzitetu u Banjoj Luci kroz program ,,Belt and Roadˮ besplatno pohađaju doktorske studije na Univerzitetu Đijangsu. Kako je navedeno, naučni radovi koji bi bili objavljeni kao rezultat doktorskih istraživanja imali bi afilijaciju oba univerziteta.

Kako je navedeno tokom sastanka u Rektoratu Univerziteta u Banjoj Luci, održanog 16. avgusta 2022. godine, dva univerziteta imaju sporazum o saradnji od 2019, a nedavno je potpisano i produženje navedenog ugovora za još tri godine.

Bilo je riječi i o zaključivanju memoranduma o razumijevanju i saradnji koji se odnosi na saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci, a što je, prema riječima dvije sagovornice, odlična prilika za promociju poljoprivrednih nauka i ostvarivanje boljih uslova za obrazovanje i istraživanje u ovoj oblasti.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12541/IMG-1366.jpg