Navigacija
Viber X logo

Delegacija ANURS posjetila Univerzitet u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Delegacija Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske (ANURS), predvođena predsjednikom akademikom prof. dr Rajkom Kuzmanovićem, 22. septembra 2022. godine, posjetila je Univerzitet u Banjoj Luci i tom prilikom razgovarala sa rektorom prof. dr Radoslavom Gajaninom.

Tokom sastanka u kabinetu rektora, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji dvije institucije, a bilo je riječi i o jačanju dalje saradnje. Posebna pažnja posvećena  je zajedničkom učešću u naučno-istraživačkim projektima, izradi Enciklopedije Republike Srpske, te o obilježavanju jubileja Akademije nauke i umjetnosti Republike Srpske, kao i  očuvanju srpskog jezika i ćiriličnog pisma. Sagovornici su razmotrili mogućnosti zajedničke organizacije naučnih skupova i konferencija.

Rektor Gajanin naveo je da će naš univerzitet uvijek biti na raspolaganju Akademiji nauka i umjetnosti Republike Srpske u svim njihovim aktivnostima.

Akademik Kuzmanović istakao je da je Akademija u proteklom periodu ostvarila saradnju sa akademijama iz 12 zemalja svijeta, te da uvijek postoji prostor za jačanje saradnje u svim poljima između Akademije i Univerziteta, a koji se u svom radu oslanjaju jedni na druge.

Pored akademika Kuzmanovića, ovom sastanku prisustvovao je i potpredsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske akademik prof. dr Dragoljub Mirjanić, te generalni sekretar akademik prof. dr Drago Branković. Ispred Univerziteta u Banjoj Luci, sastanku su prisustvovali prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj prof. dr Miroslav Malinović i prorektor za materijalne i ljudske resurse prof. dr Dalibor Kesić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12682/IMG_2523.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12682/IMG_2520.jpg