Navigacija
Viber X logo

Konferencija REDETE 2022

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Deveta međunarodna naučna konferencija Researching Economic Development and Entrepreneurship in Transition Economies (Istraživanje ekonomskog razvoja i preduzetništva u tranzicionim privredama) REDETE 2022 biće održana 15. i 16. septembra 2022. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ankoni.

Otvaranje ove konferencije, koju organizuje Ekonomski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci u partnerstvu sa Univerzitetom u Ankoni, biće održano 15. septembra 2022. godine, u 9 časova, u prostorijama Ekonomskog fakulteta ovog italijanskog univerziteta.

Cilj konferencije je privlačenje što većeg broja učesnika iz inostranstva, na osnovu čega će konferencija imati veliki značaj ne samo za Ekonomski fakultet i Univerzitet u cijelosti, nego i za širu društvenu zajednicu. Prethodna konferencija REDETE 2021 okupila je oko 90 učesnika iz oko 15 zemalja Balkana, EU i šire, kao i predstavnike brojnih domaćih i inostranih kompanija. 

Privredna misija

Paralelno sa konferencijom REDETE 2022, biće održana i Privredna misija Republika Srpska – Italija. Riječ je o događaju koji se organizuje u saradnji sa Razvojnom agencijom Republike Srpske, u okviru aktivnosti Evropske mreže preduzetništva, inače najveće mreže za podršku malim i srednjim preduzećima u svijetu, a čiji je član i Ekonomski fakultet UNIBL.

Cilj Evropske mreže preduzetništva je, između ostalog, jačanje inovativnih kapaciteta malih i srednjih preduzeća i pomoć u izlasku na strana tržišta, te će u okviru ovog događaja biti predstavljene i mogućnosti koje pruža ovaj mehanizam za podršku razvoja privrede.

Privredna misija će takođe stvoriti pretpostavke da mala i srednja preduzeća iz Republike Srpske pronađu poslovne partnere u inostranstvu, razmijene ideje i projekte, te uspostave partnerske sporazume sa italijanskim subjektima.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12628/Untitled-1.jpg