Navigacija
Viber X logo

Međunarodni naučni skup „Izazovi i perspektive razvoja pravnih sistema u XXI vijekuˮ

Nauka i razvojOpšte

Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, povodom 47. godina od osnivanja, organizuje međunarodni naučni skupu „Izazovi i perspektive razvoja pravnih sistema u XXI vijekuˮ, koji će se održati 15. i 16. septembra 2022. godine, u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i putem ,,Zumˮ platforme, sa početkom u 10.00 časova.

Imajući u vidu aktuelnosti u razvoju pravnih sistema današnjice, kako globalno tako i u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini i njihovom neposrednom okruženju, namjera je da, polazeći od uloge akademske zajednice u društvu, pružimo naučno fundiran doprinos suočavanju sa tekućim i predstojećim društvenim izazovima koji imaju značajnu pravnu dimenziju, te da podstaknemo naučnu diskusiju o ovim izazovima u cilju osvjetljavanja potencijalnih stranputica, ali i perspektiva za stabilan razvoj pravnih sistema.

Na međunarodnom naučnom skupu, osim učesnika iz Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine, učestvovaće i autori iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, te Izraela, Francuske, Portugalije, Belgije i Mađarske.

Učesnike skupa će prigodnim obraćanjima pozdraviti prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Miroslav Malinović, te prodekan za nastavu Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Zoran Vasiljević.

U uvodnim izlaganjima svoje referate prezentovaće prof. dr Milena Polojac i prof. dr Bojan Milisavljević, redovni profesori Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, nakon čega će u okviru devet sesija biti izloženo još 53 referata.

Prilog: Program naučnog skupa

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12648/pf-22.jpg