Navigacija
Viber X logo

Najbolji studenti UNIBL u posjeti Beču

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Radoslav Gajanin i šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji mr Mladen Filipović, na sastanku održanom 21. septembra 2022. godine, dogovorili su organizaciju studentske posjete Beču za 17 najboljih studenta našeg univerziteta.

Kako je dogovoreno na sastanku u kabinetu rektora, a kojem je prisustvovao i prorektor za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Miroslav Malinović, ova posjeta će biti realizovana tokom decembra ove godine, a plan je da se najbolji studenti završnih godina studija upisani u akademskoj 2022/2003. godini, uz stručno vođenje, upoznaju sa sadržajima odabranih gradskih, državnih i internacionalnih institucija sa sjedištem u Beču, kao i sa kulturno-istorijskim znamenitostima grada.

Sagovornici su razgovarali i o drugim oblicima saradnje Univerziteta u Banjoj Luci sa Austrijom, a posredstvom Predstavništva. Tako je, između ostalog, planirano da se u narednom periodu radi i na raspisivanju konkursa za obavljanje stručne prakse naših studenata u Austriji, te na organizaciji gostujućih predavanja na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, kao i predavanja za studente Studijskog programa istorije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Konstatovano je i da članice Univerziteta u Banjoj Luci ostvaruju zavidnu saradnju sa visokoškolskim ustanovama u Austriji, ali i da postoji prostor za dodatno jačanje saradnje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12673/najbolji-studenti-unibl-u-posjeti-becu.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12673/IMG_2507__1_.jpg