Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora i predsjednika Skupštine Grada: Za izgradnju lifta 100.000 KM

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin sastao se 28. septembra 2022. godine sa predsjednikom Skupštine grada Banja Luka Mladenom Ilićem.

Predsjednik Ilić izjavio je da bi rebalansom gradskog budžeta moglo da bude obezbijeđeno 100.000 KM za ugradnju lifta u zgradi Rektorata / Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, što bi bilo od značaja za studente sa posebnim potrebama.

„Smatram da bismo sredstva mogli obezbijediti kroz rebalans budžeta, kako bi Univerzitet mogao preduzeti dalje korake, raspisati tender i da već na proljeće imamo završen projekatˮ, rekao je on nakon sastanka sa rektorom Gajaninom, kojem je prisustvovao i prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Dalibor Kesić.

Ilić kaže da je na sastanku razgovarano i o grantovskim sredstvima koja će ići direktno na Univerzitet, a kojima bi bio unaprijeđen studentski standard, kao i o besplatnom smještaju u studentskim domovima, prenijele su agencije.

Ilić je istakao potrebu da se studentska praksa u gradskoj administraciji subvencioniše, kao i da mentori budu nagrađeni za svoj trud.

„Želimo da studenti kroz studentsku praksu nauče, ali i zarade, te da izađu sa novim iskustvimaˮ, rekao je Ilić i naveo da su u prethodnoj godini tri studenta obavila praksu u Gradskoj upravi.

Rektor Univerziteta Gajanin istakao je da su Univerzitet i gradska vlast u proteklom periodu intenzivno sarađivali na nizu projekata, te napomenuo da bi predložena granstovska pomoć bila od izuzetne koristi i namjenski utrošena.

On je dodao da je u strategiji Univerziteta jedan od osnovnih ciljeva povećanje praktične nastave, ali da trenutno nije zadovoljavajući broj studenata koji su prošli praksu u administrativnim službama grada.

„Veoma je dobar prijedlog predsjednika Skupštine grada, da ne bude isključivo volonterski način obavljanja studentske prakse, već da im se obezbijedi odgovarajući honorarˮ, rekao je Gajanin.

On je naglasio da Univerzitet, resorno ministarstvo i grad rade na tome da uslovi studiranja i studentski standard budu što bolji.

Gajanin je pohvalio odluku da Vlada Republike Srpske finansira smještaj i ishranu studenata u studentskim centrima u Republici Srpskoj.

IZVOR FOTOGRAFIJA: SRNA

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12697/sastanak-rektora-i-predsjednika-skupstine-grada-za-izgradnju-lifta.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12697/REKTOR_GAJANIN_I_PREDSJEDNIK_SKUP%C5%A0TINE_GRADA_NASLOVNA.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12697/REKTOR_GAJANIN_I_PREDSJEDNIK_SKUP%C5%A0TINE_GRADA.jpg