Navigacija
Viber X logo

Otvaranje izložbe ,,Interakcija 2022”

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Izložba ,,Interakcija 2022ˮ biće otvorena 14. oktobra 2022. godine, u 19 časova, u Kamenoj kući na banjalučkoj tvrđavi ,,Kastel”.

Organizatori ove izložbe, koja će pored Kamene kuće biti postavljena u Galeriji ,,Plus” i u Muzičkom paviljonu ,,Staklenac”, jesu Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, Fakultet likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu, Katedra za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Kulturni centar Banski dvor. 

Interakcija je projekat saradnje, dijaloga i razmjene ideja o pitanjima savremene umjetnosti, koji od 2016. godine realizuju studenti Fakulteta likovnih umetnosti i Odeljenja za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od 2021. godine, učesnici su i studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, uz podršku Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

Centralni dio predstavlja izložba koja se razvija iz zajedničkog angažovanja mladih profesionalaca u svijetu savremene umjetnosti koji, primjenjujući stečena znanja, čine prve javne iskorake u artikulaciji mišljenja, stavova i pogleda na umjetnost u izlagačkom formatu.

Izložba ostaje otvorena do 14. novembra 2022. godine.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12725/izlozba.jpg