Navigacija
Viber X logo

Informacija sa 87. sjednice Senata

Sjednice SenataUniverzitet u Banjoj Luci

Senat Univerziteta u Banjoj Luci na 87. sjednici, 24. novembra 2022. godine, razmotrio je i usvojio Pravilnik o postupku izbora organa Univerziteta, fakulteta, Akademije umjetnosti i Instituta za genetičke resurse.

Tokom sjednice u Rektoratu, usvojen je i Pravilnik o korišćenju slobodne studijske godine na Univerzitetu u Banjoj Luci, te Pravilnik o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u pisanim radovima Univerziteta. Takođe, razmotren je Izvještaj o upisu studenata na svim ciklusima studija u tekućoj akademskoj godini.

Donesena je i Odluka o raspisivanju konkursa za izbor u akademska zvanja, te odluke o izborima u nastavnička i saradnička zvanja na Mašinskom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Poljoprivrednom fakultetu i Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Senat je donio i odluke o imenovanju komisija za ocjenu podobnosti tema, kandidata i ispunjenosti uslova za mentorstvo za izradu doktorskih disertacija na Prirodno-matematičkom fakultetu i Filozofskom fakultetu, te je donesena Odluka o davanju saglasnosti na Izvještaj komisije o urađenoj doktorskoj disertaciji i imenovanje Komisije za javnu odbranu kandidata sa Fakulteta političkih nauka.

Senat je dao saglasnost za zaključivanje Sporazuma o saradnji sa Univerzitetom za međunarodne studije u Pekingu, te Sporazuma o saradnji sa Voronješkim državnim univerzitetom. Jednoglasnu podršku je dobio i Memorandum o razumijevanju između Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS, Univerziteta u Banjoj Luci i Đangsu Univerziteta, kao i Ugovor o saradnji između Univerziteta u Banjoj Luci i Stonoteniskog kluba ,,Banja Lukaˮ.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12862/UNIBL.jpg