Navigacija
Viber X logo

Na Pravnom fakultetu održana Sedmica ljudskih prava

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Sedmica ljudskih prava održana je od 5. do 9. decembra 2022. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Tokom ovog događaja, učesnici su imali priliku da učestvuju u radionicama interaktivnog karaktera na teme krivičnih djela počinjenih iz mržnje, načela zakonitosti i međunarodnih krivičnih djela, kao i trgovine ljudima. Predavači na radionicama su bili profesori i asistenti Pravnog fakulteta: prof. dr Ljiljana Mijović, prof. dr Ivanka Marković, Olivera Ševo Grebenar, MA i Igor Popović, MA, kao i pravni savjetnici Misije OEBS u BiH Saša Bojanić i mr Nedžad Smailagić.

Tokom trajanja Sedmice ljudskih prava održan je i panel na temu ,,Internet i ljudska prava” te predavanje advokata Dušana Ignjatovića na temu „Ljudska prava u praksi: iskustva jednog advokata”.

Tako su, pored prof. Mijović i višeg asistenta Popovića, na panelu „Internet i ljudska prava” kao izlagači učestvovali i prof. dr Đorđe Krivokapić sa Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i SHARE Fondacije, te savezni tužilac pri Ministarstvu pravde SAD-a Mona Sedky.

Sedmica ljudskih prava održana je po peti put i to povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Inače, organizator događaja održanog u hibridnom formatu je Pravni fakultet Univerziteta u Banjoj Luci, u saradnji sa Misijom OEBS-a u BiH i Ambasadom SAD u BiH.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12914/IMG_20221208_100618.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12914/20221205_131810.jpg