Navigacija
Viber X logo

Posjeta direktora Regionalne kancelarije za unapređenje nastave engleskog jezika

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Prorektorka za međunarodnu i međuuniverzitetsku saradnju Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) prof. dr Milica Balaban sastala se sa direktorom Regionalne kancelarije za unapređenje nastave engleskog jezika za Centralnu Evropu i  Balkan sa sjedištem pri Ambasadi SAD u Beogradu Majkom Rišerom.

Prof. Balaban zahvalila je za dugogodišnju, uspješnu saradnju sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini i za podršku po pitanju različitih obrazovnih i akademskih programa bilateralne razmjene, kao i grantove koji se dodjeljuju za projekte na polju nauke, nastave i visokog obrazovanja.

Tokom sastanka, održanog 1. decembra 2022. godine u Rektoratu UNIBL,  predstavljeni su postojeći i najavljeni novi programi akademske razmjene i projekata koji su posredstvom Ambasade u Bosni i Hercegovini dostupni akademskom osoblju. Osim toga, prikazani su i primjeri dobre prakse iz okruženja kao načini na koji Regionalna kancelarija za unapređenje nastave engleskog jezika može pružiti podršku, ne samo u jezičkoj, nego i u drugim oblastima obrazovanja. Inače, tokom ove akademske godine Univerzitet u Banjoj Luci je domaćin za dvoje američkih stipendista, riječ je o višem lektoru za engleski jezik Eriku Venermarku i višoj asistentkinji Megan Brejdi, a ovo je ujedno i bila prilika da se direktor Rišer i delegacije iz ambasada sastanu sa njima.

Sastanku prorektorke Balaban i direktora Rišera prisustvovala je i stručna savjetnica za kulturu i obrazovanje Ambasade SAD u BiH Elizabeta Delić, Dragan Kesić iz Odjeljenja za odnose s javnošću i javnu diplomatiju Kancelarije Ambasade SAD u Banjoj Luci, kao i Marica Vukomanović iz Regionalne kancelarije za unapređenje nastave engleskog jezika iz Ambasade SAD u Srbiji. U ime UNIBL sastanku su prisustvovale i dekanica Filološkog fakulteta prof. dr Biljana Babić, prodekanica za naučno-istraživački rad i međunarodnu  saradnju prof. dr Zorana Kovačević, te akademski koordinator za međunarodnu saradnju prof. dr Jelena Šajinović-Novaković.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/12890/delegacija_sad_naslovna.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12890/%D1%81%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BA-%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/12890/delegacija-sad.jpg