Navigacija
Viber

Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Za oko 2000 maturanta srednjih škola iz Republike Srpske, 7. aprila 2023. godine, biće organizovan Dan otvorenih vrata Univerziteta u Banjoj Luci.

Svečanost povodom otvaranja Dana otvorenih vrata održava se u Univerzitetskoj dvorani, sa početkom u 12 časova. Tom prilikom budućim studentima će se obratiti rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin te ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo doc. dr Željko Budimir.

Istog dana,  u Univerzitetskoj dvorani biće održan i Sajam fakulteta, gdje će maturanti moći dobiti osnovne informacije o fakultetima u sastavu Univerziteta u Banjoj Luci. Poslije toga, predviđeno je da maturanti  u grupama posjete fakultete Univerziteta u Banjoj Luci za koje su zainteresovani, gdje će dobiti sve informacije o studijskim programima, načinu upisa, polaganju prijemnih ispita, izvođenju nastave, kao i o studentskom životu.

Sve ove aktivnosti organizuju se u sklopu Dana studenata Univerziteta u Banjoj Luci, koji traju od 2. do 10. aprila 2023. godine. Organizator Dana studenata, koji ove godine okupljaju oko 10.000 studenata, jeste Studentski parlament Univerziteta u Banjoj Luci u saradnji sa Unijom studenata Republike Srpske, a uz podršku Univerziteta u Banjoj Luci i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13222/dani-studenata-unibl.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13222/dani-studenata-unibl-2023.jpg