Navigacija
Viber X logo

Poziv za prijave na EIT Culture & Creativity

OpštePozivi za prijavu projekata

EIT Culture & Creativity objavio je prvi otvoreni poziv za podnošenje prijedloga projekata.

Riječ je o pozivu dizajniranom da odgovori na globalne izazove sa kojima se Evropa suočava u visokom obrazovanju, inovacijama, stvaranju biznisa i društvu.

EIT Culture & Creativity poziva na prijave za aktivnosti koje imaju potencijal da ojačaju preduzetništvo, inovativne kapacitete i ubrzaju konkurentnost evropskih kulturnih i kreativnih sektora i industrija (CCSI) i evropske zelene, digitalne i društvene tranzicije. Sve zainteresovane strane CCSI i pravna lica u EU i pridruženom programu Horizont Evropa imaju pravo učešća. Prijave se mogu odnositi i na projekte u visokom obrazovanju, stvaranju biznisa i društvenim inovacijama.

EIT Culture & Creativity će uspješne aktivnosti ugraditi u svoj Poslovni plan za 2024–2025. godinu. Za ovu rundu poziva raspoloživi budžet u 2024. godini iznosi do 10,45 miliona evra, dok je za višegodišnje projekte u 2025. godini planirano dodatno izdvajanje do 3,45 miliona evra. Skoro polovina raspoloživih sredstava rezervisana je za inovativne projekte sa jasnim i održivim planom komercijalizacije. Od ovih prijedloga se očekuje da obezbijede inovativne proizvode, procese, usluge ili poslovne modele u audio-vizuelnom i medijskom sektoru, arhitekturi, modi i tekstilu, dizajnu i sektoru kulturnog nasljeđa.

Prijave su moguće od 17. aprila do 31. maja 2023. godine.

Podnosioci prijava su pozvani da konsultuju sve pozivne dokumente i smjernice, uključujući obrasce za prijavu za prijedloge u jednom i dva koraka, i da se registruju za EIT Culture & Creativity info-dan, koji će se održati onlajn 25. aprila. Početak realizacije izabranih projekata očekuje se početkom 2024. godine.

Ovi pozivi su prve mogućnosti finansiranja koje će EIT Culture & Creativity pokrenuti tokom 2023. godine. Očekuje se da će više poziva za podnošenje prijedloga biti objavljeno u drugoj polovini 2023. godine, za aktivnosti koje počinju sredinom 2024. i 2025. godine.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13236/EIT.jpg