Navigacija
Viber

Prof. Aleksandar Ostojić izabran za prorektora Univerziteta

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Senat Univerziteta u Banjoj Luci, na 93. sjednici 25. 5. 2023. godine, izabrao je prof. dr Aleksandra Ostojića na poziciju prorektora za naučnoistraživački rad i razvoj Univerziteta.

Dr Aleksandar Ostojić redovni je profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci. Diplomirao i doktorirao je na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, a magistrirao na Univerzitetu primijenjenih nauka Vajnštefan u Njemačkoj. Na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitetu u Banjoj Luci zaposlen je od 2004. godine, gdje je biran u saradnička i nastavnička zvanja. U svojoj karijeri obavljao je dužnost dekana Poljoprivrednog fakulteta, te člana Senata Univerziteta u Banjoj Luci. Bio je rukovodilac Studijskog programa agrarna ekonomija i ruralni razvoj na Poljoprivrednom fakultetu, a rukovodi Institutom za ekonomiku poljoprivrede i ruralni razvoj.

Redovni je profesor na užoj naučnoj oblasti ekonomika poljoprivrede i ruralni razvoj, a nastavu izvodi na svim ciklusima studija. Takođe, član je redakcionih odbora naučnih časopisa, autor i koautor većeg broja knjiga i naučnih radova, te učesnik niza projekata.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13348/aleksandar-ostojic2.png