Navigacija
Viber X logo

Sastanak rektora Gajanina i direktora Hašića

Opšte

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin i direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH prof. dr Enes Hašić razgovarali su 25. maja 2023. godine o aktivnostima na rješavanju problema vezanih za vrednovanje visokoškolskih isprava stečenih u Bosni i Hercegovini u zemljama regiona.

Bilo je riječi i o aktivnostima koje Agencija preuzima vezano za proces podnošenja zahtjeva za sticanje statusa punopravnog članstva u Evropskoj asocijaciji za osiguranje kvaliteta (ENQA), te donošenju kvalifikacionog okvira za Bosnu i Hercegovinu. Sagovornici su još jednom ponovili stav da su sve diplome izdate od strane visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini bile priznate u svim zemljama Evrope i svijeta i prije 2013. godine, kada je izvršena prva institucionalna akreditacija.

Sastanku održanom u Kabinetu rektora Gajanina, a na kojem je bilo riječi i o drugim temama iz oblasti visokog obrazovanja, prisustvovao je i zamjenik direktora Agencije Stevo Škrbić.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13347/sastanak-rektora-gajanina-i-direktora-hasica-01.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13347/sastanak-rektora-gajanina-i-direktora-hasica-02.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13347/sastanak-rektora-gajanina-i-direktora-hasica-03.jpg