Navigacija
Viber X logo

Andrej Ševa novi predsjednik Unije studenata

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Student Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) Andrej Ševa izabran je 9. juna 2023. godine za predsjednika Unije studenata Republike Srpske.

Na sjednici Unije studenata, koja je održana u Rektoratu UNIBL, za potpredsjednika je izabran student Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Nikola Lapčević, a za generalnog sekretara izabran je student Medicinskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa sjedištem u Foči Nemanja Mitrović.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske doc. dr Željko Budimir kaže da su studenti i akademska zajednica najvažniji partneri Vlade Srpske kada je riječ o visokom obrazovanju i studentskom standardu.

,,U partnerskom odnosu sa studentima uspješno prevazilazimo sve one izazove koji nam se nameću. Takođe, Vlada je uložila značajna sredstva u poboljšanje studentskog standarda i visoko obrazovanje u Republici Srpskojˮ, poruka je ministra koji je najavio podršku Vlade i resornog ministra studentskom organizovanju.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin navodi da će saradnja sa predstavnicima Unije studenata Republike Srpske, ali i studentskih parlamenata oba javna univerziteta, biti partnerska.

,,U dosadašnjem periodu smo imali sjajnu saradnju sa predstavnicima studenata i zajednički smo radili na svim važnim projektima, te rješavali sve probleme sa kojima smo se susretaliˮ, kazao je rektor Univerziteta u Banjoj Luci.

Predsjednik Unije Andrej Ševa kaže da se nastavlja sa svim aktivnostima koje su se ranije pokazale kao uspješne. Ševa poručuje da se i u narednom periodu očekuje intenzivna saradnja sa Vladom i resornim ministarstvom, te javnim univerzitetima u Republici Srpskoj.

,,U narednom periodu slijede razgovori i pregovori o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, a sve za dobrobit studenata naših javnih univerzitetaˮ, kazao je on.

I potpredsjednik Lapčević je poručio da u narednom periodu slijedi niz aktivnosti koje se odnose na poboljšanje studentskog standarda, te podizanje kvaliteta obrazovanja na dva javna univerziteta u Republici Srpskoj.

Ovoj sjednici su prisustvovali i savjetnik ministra Josif Ilić, te predsjednik Sindikalne organizacije Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci Predrag Govedarica.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13401/as.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13401/7A4403.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13401/7A4464.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13401/4W7A4322.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13401/4W7A4331.JPG
  • /uploads/attachment/vest/13401/4W7A4376.JPG