Navigacija
Viber X logo

Konkurs za Rouds stipendije

Stipendije i programiUniverzitet u Banjoj Luci

Objavljen je konkurs za Rouds stipendije koje omogućavaju talentovanim mladim ljudima iz cijelog svijeta da studiraju na Univerzitetu u Oksfordu dvije ili više godina.

Stipendija predstavlja potpuno finansirana, postdiplomska nagrada sa punim radnim vremenom koja omogućava talentovanim mladim ljudima iz cijelog svijeta da studiraju na Univerzitetu u Oksfordu dvije ili više godina. Stipendija je dostupna za postdiplomske studije i u potpunosti pokriva troškove studiranja na ovom prestižnom Univerzitetu.

Glavni cilj ovog programa stipendija je identifikovanje, pružanje podrške i razvoj mladih lidera za postizanje javnog dobra, a to je ono što su stipendije Rouds radile, sa izuzetnim uspjehom, od svog osnivanja 1903. godine.

Pod upravom Fonda Rouds, stipendije se dodjeljuju u 23 izborne jedinice širom svijeta, a studenti iz Bosne i Hercegovine ulaze u kategoriju „globalno“.  Globalne Rouds stipendije su pokrenute 2018. godine i svake godine su dostupne dvije globalne stipendije.

Prijave za Rouds stipendije su otvorene od 1. juna, a krajnji rok za podnošenje prijava je 1. avgust 2023. godine.

Više informacija je dostupno ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13375/%D1%80%D0%BE%D1%83%D0%B4%D1%81_%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%98%D0%B5.png