Navigacija
Viber X logo

Predstavnici UNIBL na Festivalu nauke

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Predstavnici osam članica Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) učestvovaće na Festivalu nauke koji se u Banjoj Luci održava 8. i 9. juna 2023. godine.

Učesnici na ovom festivalu, koji se održava po jedanaesti put, a čiji je organizator Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, ispred Univerziteta u Banjoj Luci jesu: Prirodno-matematički fakultet, Šumarski fakultet, Ekonomski fakultet, Tehnološki fakultet, Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, Filološki fakultet i  Institut za genetičke resurse.

Cilj događaja je predstavljanje nauke na što zanimljiviji način i njena popularizacija, posebno među djecom predškolskog i školskog uzrasta, ali i ostalim posjetiocima. Tako posjetioce Festivala nauke tokom dva dana festivala očekuje više od 100 različitih eksponata, eksperimenata, projekcije u planetarijumu i naučno-popularne predstave za djecu, naučni kvizovi, posjete akvarijumu i terarijumu itd.

Ove godine Festival nauke održava se na dvije lokacije i to u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske (eksperimenti i prezentacije) i na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, gdje će biti smješten planetarijum i akvarijum/terarijum i prikazane projekcije predstave „Sunčev sistem na velikom odmoru”, koju su pripremili UG ,,Bozon”, Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Banjoj Luci i Katolički školski centar ,,Blaženi Ivan Mercˮ.

Tokom dvodnevne smotre naučno-popularnih sadržaja vrata Muzeja savremene umjetnosti biće otvorena od 9.00 do 17.00, a Prirodno-matematičkog fakulteta od 9.00 do 16.30 časova. Ulaz na sve sadržaje je besplatan.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13380/festival_nauke.jpg