Navigacija
Viber X logo

Četvrto regionalno takmičenje Balkathon

Nauka i razvojUniverzitet u Banjoj LuciOpšte

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) pokrenuo je regionalno onlajn takmičenje za najbolje digitalne ideje i rješenja sa Zapadnog Balkana — Balkathon 4.0.

Takmičenje se održava četvrtu godinu zaredom, a ove godine naglasak je na sljedeće tri kategorije:

  • Održivi turizam  (mobilnost, moda i scenske umjetnosti)
  • Zelena ekonomija (obnovljiva energija, zelene zgrade, transport, upravljanje vodama, upravljanje otpadom ili zemljištem)  i
  • Preduzetništvo  (preduzetništvo, veb-poslovne ideje, vještačka inteligencija, korisničke usluge, prediktivna analiza, automatizovani unos podataka, e-usluge i ostali digitalni alati).

Timovi koji uđu u uži izbor Balkatona 4.0 imaće priliku da osvoje dvodnevni mentorski program sa iskusnim stručnjacima, šansu da implementiraju svoje rješenje u regiji Zapadnog Balkana i jednu od šest nagrada iz nagradnog fonda od 60.000 evra. Biće nagrađeno šest pobjedničkih ideja i to po dvije u svakoj kategoriji, sa po deset hiljada evra.

Takmičenje je namijenjeno učesnicima iz ekonomija Zapadnog Balkana. Timovi se podstiču da među svoje članove i članice uključe kvalifikovane pojedince, IT kompanije, studente i studentice, nevladine organizacije, obrazovne ustanove, nove (startap) kompanije.

Pobjednici će biti objavljeni na službenoj ceremoniji dodjele nagrada 3. oktobra, a prenosiće se uživo na profilima društvenih mreža RCC-a.

Više informacija i detalje prijava koje su moguće do 13. septembra 2023. godine  potražite u Smjernicama za takmičenje i ovdje.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13551/header-eyes-2023__1_.jpg