Navigacija
Viber X logo

Predavanje prof. dr Aleksandre Hadžić

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Predavanje prof. dr Aleksandre Hadžić, na temu ,,Kako preživjeti dosadan predmet (Prikaz iskustava u organizaciji nastave iz predmeta Teorije kognitivnog razvoja na Studijskom programu psihologije)ˮ, biće održano 25. oktobra 2023. godine u amfiteatru 203 na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Ovo predavanje predstavlja nastavak internog usavršavanja nastavnog osoblja našeg Univerziteta.

Na predavanju će prof. Hadžić podijeliti svoja iskustva u organizaciji nastave, od plana predavanja i vježbi do povratnih informacija studenata nakon položenog ispita za predmet Teorije kognitivnog razvoja, koji spada u bazične predmete i sluša se u ljetnjem semestru druge godine psihologije. Predmet koristi inovativne nastavne prakse od 2011, a najkorisnija iskustva stečena i provjerena u izvođenju nastave u posljednje dvije godine biće predstavljena učesnicima.

Učesnici će moći vidjeti organizaciju nastave na predavanjima, tehnike i metode korištene tokom semestra, učionicu sa različitim studentskim radovima, refleksiju i evaluaciju predmeta.

Osnovna ideja jeste stvaranje zajednice koja uči, ko-konstrukcija znanja u okviru malih grupa, vršnjačko podučavanje i korišćenje refleksivnih praksi.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13731/Plakat22_1080x1080.jpg