Navigacija
Viber X logo

Bibliotekarima predstavljen Digitalni repozitorijum

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Za bibliotekare članica Univerziteta u Banjoj Luci, 15. novembra 2023. godine, u Univerzitetskom računarskom centru održana je prezentacija Digitalnog repozitorijuma (PUB).

Riječ je o događaju čiji je organizator Radna grupa za otvorenu nauku u sklopu aktivnosti WBC-RRI.NET projekta.

Docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci dr Mihajlo Savić predstavio je novi izgled Digitalnog repozitorijuma, njegove tehničke karakteristike, arhitekturu sistema, kao i upravljanje njime. Osim toga, bibliotekari su se aktivno uključili u razgovore o neophodnosti uspostavljanja jedinstvenog institucionalnog bibliotečkog softvera, kao i o aktivnostima na katalogizaciji publikacija Univerziteta. Dogovoreno je da naredna aktivnost bude organizovanje zajedničkog sastanka sa prorektorom za naučno-istraživački rad i razvoj Univerziteta prof. dr Aleksandrom Ostojićem.

Repozitorijum naučnih radova Univerziteta u Banjoj Luci predstavlja registar koji u digitalnom obliku okuplja, pohranjuje i omogućava slobodan pristup naučno-istraživačkom i kreativnom učinku proisteklom radom njenih članica, odnosno akademskog osoblja, istraživača i studenata Univerziteta u Banjoj Luci.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13785/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB.1..jpg
  • /uploads/attachment/vest/13785/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB.2..jpg
  • /uploads/attachment/vest/13785/%D0%91%D0%B8%D0%B1%D0%BB.3..jpg