Navigacija
Viber X logo

Filozofski fakultet u novom ruhu

Univerzitet u Banjoj LuciOpšte

Kroz projekat ,,Energetska efikasnost u BiH” Filozofski fakultet Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) dobio je novu fasadu, zamijenjen je krov i stolarija u stubištu, te su zamijenjeni ključni elementi centralnog grijanja i postavljena nova izolacija, a ugrađen je i lift.

Svi ovi radovi koštali su oko 825.927 KM, a kakvi su sada uslovi rada i studiranja na ovoj članici Univerziteta u Banjoj Luci, 25. decembra 2023. godine, uvjerili su se i rektor UNIBL prof. dr Radoslav Gajanin i ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske doc. dr Željko Budmir.

Rektor Gajanin zahvalio je Vladi i Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju na uključivanju Univerziteta u projekat „Energetske efikasnosti u BiH".

„Kroz isti projekat prošli su Ekonomski, Tehnološki i Mašinski fakultet, zgrada Rektorata i Akademija umjetnosti, Prirodno-matematički fakultet, zatim 'Dentalna klinika' i objekat u kojem je smješten Centar za podršku studentima sa invaliditetom'', kazao je rektor i istakao nadu da će proces tzv. utopljavanja objekta biti realizovan i na ostalim objektima članica UNIBL.

On je napomenuo da je raspisan tender za zamjenu krova Elektrotehničkog fakulteta, a da će se potom pristupiti i rekonstrukciji zgrade.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Republike Srpske Željko Budimir poručio je da će Vlada nastaviti da podržava Univerzitet u Banjoj Luci, a u cilju stvaranja boljih uslova rada i studiranja.

Dekan Filozofskog fakulteta prof. dr Srđan Dušanić navodi da je ovo najveća investicija u ovaj fakultet od njegovog osnivanja.

„Rekonstrukcijom ćemo uštedjeti energiju i srećni smo zbog postavljanja lifta jer nam je važno da i lica sa fizičkim poteškoćama imaju pristup svim nivoima zgrade", rekao je dekan Filozofskog fakulteta.

Pored rektora, ministra i dekana, u obilasku Filozofskog fakulteta bili su i prorektori prof. dr Milica Balaban, prof. dr Kristina Pantelić Babić, prof. dr Aleksandar Ostojić, prof. dr Dalibor Kesić, finansijski direktor i generalni sekretar Duško Lazić i mr Đorđe Markez.

Foto: D. Desnica

Slike

  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet_1.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet_3.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet_2.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet_4.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet_6.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet_7.jpg
  • /uploads/attachment/vest/13907/filozofski_fakultet_5.jpg